Április 20. Konrád, Tivadar névnapja van

5820 Mezőhegyes, Külterület 0646/15 hrsz. Tel.: +36 68 566-200 & Mobil: +36 30/337-7650 info@semex.hu

Semex szomorúan jelenti korunk egyik legnépszerűbb tenyészbikája, Val-Bisson Doorman elvesztését.

A Doorman egyedülálló tenyészbika volt, az első bikák egyike, mely komoly előnyhöz jutott a genomika adta új lehetőségek előretöréséből. Nem genomikus szülői átlaga a fajtaátlaghoz közeli, közepes PTAT és GTPI értékeket adott neki. Azonban genomikus értékeivel megtámogatva, értékelődött bikaként került a listákra 2015 decemberében, +2439 gTPI indexszel, kimagasló +4,59 típus, +4,2 hasznos élettartam és alacsony, 2,51 szomatikus mutatókkal. Ezek az értékek egy olyan pedigrével kiegészülve, amely a holstein fajta számos meghatározó tenyészbikáját tartalmazza, mint Goldwyn, Prelude, Blackstar, Chief Markot, Shottle, Rudolph és Starbuck, egyértelművé tették, hogy Doorman az elit küllem és show stílus modern képviselőjeként vonul majd be a történelembe.

„Attól a pillanattól kezdve, amikor Genomax® és Immunity + ® tenyészbikaként bemutattuk őt, rendkívül népszerű lett – bizonyíték a rendkívüli keresletre, hogy Doorman bár jó termelő tenyészbika volt, mégsem tudta kielégíteni az igényeket.” – idézte fel Brad Sayles, a Semex COO-ja.

Ami igazán lendületet adott Doorman értékesítésének, azok a lányai voltak. A tenyésztők imádták a Doorman borjaikat és újra és újra használni kívánták a bikát, amikor lányai termelésbe álltak. A töméntelen Grand Champion és Premier Sire címe miatt a tenyésztők mindenütt érzékelték és értékelték dominanciáját, tekintet nélkül a helyre vagy nemzetre – Doorman-t nevezhetjük a modern korok bajnokai apjának, öröksége még hosszú évekig érezhető lesz.